Zupa fasolowa

Prosta w przygotowaniu potrawa dla każdego.

Składniki

  • 1/2 pęczka włoszczyzny
  • 2 ziemniaki
  • 2 łyżki fasolki szparagowej (świeżej lub mrożonej)
  • 2 łyżeczki śmietany
  • kilka gałązek koperku

Przygotowanie

1. Włoszczyznę i ziemniaki dokładnie oczyść, obierz oraz opłucz pod bieżącą wodą. Następnie pokrój warzywa w drobną kostkę.

Reklama

2. Z fasolki szparagowej odetnij twarde końce i usuń włókna. Pokrój ją na drobne kawałki.

3. Wszystkie warzywa włóż do garnka i zalej wrzątkiem. Następnie gotuj aż do miękkości.

4. Gdy wywar z warzyw będzie gotowy, dodaj śmietanę i wymieszaj zupę.

5. Posyp zupę drobno posiekanym koperkiem.

Dowiedz się więcej na temat: Zupa fasolowa

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje