Zapiekanka z kurczakiem

Możesz ją podać i na obiad, i na kolację. Zapiekanka z kurczakiem smakuje wspaniale.

Składniki

  • 1/2 pieczonego kurczaka (bez kości i skóry)
  • 300 g pieczarek
  • zupa grzybowa z torebki
  • 300 g mrożonych warzyw
  • 2 łyżki oliwy
  • 200 ml śmietany
  • 4 kromki czerstwego chleba
  • szklanka startego żółtego sera typu cheddar
  • 1/2 szklanki startego sera typu parmezan
  • natka pietruszki

Przygotowanie:

Reklama

1. Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. Przygotuj zupę grzybową według przepisu producenta.

2. Obierz i pokrój pieczarki. Podsmaż je na oliwie (4-5 minut). Wrzuć je do zupy, następnie dodaj warzywa, kawałki kurczaka i śmietanę. Zagotuj.

3. Przełóż danie do żaroodpornego naczynia. Pokrój chleb w drobną kostkę. Wymieszaj ze startymi serami. Posyp na wierzchu.

4. Piecz 15-20 minut, tak aby wierzch zapiekanki zrobił się chrupiący i złocisty. Podawaj posypaną natką pietruszki, z zieloną sałatą z sosem winegret. 

Dowiedz się więcej na temat: zapiekanka

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje