Żabka z jajka dla niejadka

Składniki na 4 porcje. Czas: ok. 20 minut. Porcja: 130 kcal.

Żabki przygotuj z jajek na twardo
Żabki przygotuj z jajek na twardo©123RF/PICSEL

Jajka gotuj 8-10 minut w osolonym wrzątku, wyjmij, przestudź, a następnie obierz.

Ogórek umyj i obierz ze skórki lub sparz wrzątkiem, wyszoruj i pozostaw ze skórką. Pokrój w plasterki, oprósz solą.

Listki sałaty opłucz i osusz. Rozłóż na talerzykach tak, by udawały liście nenufarów.

Jajka będą stanowić korpusy żabek. Ponacinaj je tam, gdzie żabki powinny mieć pyszczki. W otwory powkładaj plasterki ogórków, które będą imitować języki. Zrób oczy z czerwonego pieprzu.

Łapki śniadaniowych żabek zrób z sałaty lub również z plasterków ogórka.

Serek dopraw do smaku solą, wymieszaj z łyżką szczypiorku. Podaj do jajek.

Najlepszy sposób na pastę jajecznąInteria Kulinaria
Świat kobiety
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas