Z wędzonym łososiem na ryżu

Bogate źródło kwasów omega 3 znajdziesz w łososiu. Są one niezbędne do prawidłowego funkcjonowania układu nerwowego, ale też pomagają utrzymać skórze naturalną elastyczność. Jedzmy więc ryby dla zdrowia i urody.

Ryby są idealnym źródłem kwasów omega 3.
Ryby są idealnym źródłem kwasów omega 3. 123RF/PICSEL

Składniki:

  • 1/2 szklanki ryżu ugotowanego na sypko
  • 1/2 szklanki mięsa z wędzonego łososia
  • 2 ogórki kiszone
  • natka pietruszki
  • fasolka konserwowa, biała
  • cebula czerwona
  • czosnek
  • sól
  • pieprz
  • oliwa z oliwek
  • sok z cytryny

Sposób przygotowania:

Ogórki pokroić w kostkę, cebulkę posiekać i sparzyć wrzątkiem na sitku, natkę bardzo drobno posiekać, zgnieść ząbek czosnku i wymieszać z oliwą i przyprawami. Do ryby dodać ryż i resztę składników, polać sałatkę sosem i dokładnie wymieszać. Podawać z pieczywem bezglutenowym i sałatą.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas