Z ogórkiem

Oto pomysł na nową odsłonę wielkanocnych jajek. Posmakują całej rodzinie.

Takie jajka są idealne na stół wielkanocny
Takie jajka są idealne na stół wielkanocny123RF/PICSEL

Składniki:

  • 4 jajka sól
  • 1 łyżeczka musztardy Dijon
  • 2 łyżki majonezu
  • sól
  • biały pieprz
  • 1 ogórek zielony
  • 4 rzodkiewki
  • natka pietruszki do przybrania

Przygotowanie:

Jajka ugotuj na twardo (ok. 9 minut). Zalej zimną wodą, ostudź i obierz.

Przekrój na pół i wyjmij żółtka. Rozetrzyj je na gładką masę z majonezem i musztardą. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Farszem napełnij białka.

Jajka podawaj na krążkach z ogórka, udekorowane rzodkiewką, ogórkiem, kolorowym pieprzem i natką pietruszki.

Tele Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas