Z buraczków, czosnku i listków szpinaku

Czerwone buraki to warzywa bezcenne. Oczyszczają krew, usuwają nadmiar kwasu moczowego, a oprócz tego pobudzają krążenie i wspomagają przemianę materii. Powinniśmy jeść więc je jak najczęściej.

Buraki mają wiele właściwości leczniczych.
Buraki mają wiele właściwości leczniczych. 123RF/PICSEL

Składniki:

  • 4 buraki ugotowane w skórkach
  • gęsty jogurt naturalny
  • świeże listki szpinaku
  • czosnek
  • sól
  • pieprz
  • orzechy włoskie (jeżeli nie jest się na nie uczulonym)

Sposób przygotowania:

Buraczki ostudzić, obrać i zetrzeć na grubej tarce. Jogurt doprawić zgniecionym czosnkiem, solą i pieprzem. Dodać sos do buraczków i wymieszać. Podawać do kotletów mielonych lub smażonej ryby.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas