Tosty na wypasie

Przepis z książki „Ugotuj mi tato”.

Składniki

  • 8 kromek pieczywa tostowego
  • 1 łyżka masła
  • 4 plastry ulubionego sera żółtego
  • 1/2 cebuli czerwonej
  • 4 jajka
  • majonez do posmarowania
  • pierś z indyka
  • sól do smaku
  • słodka wędzona papryka
  • 1/3 pęczka szczypiorku
  • tłuszcz do smażenia
  • 1 łyżka oliwy z oliwek

Wykonanie:

Reklama

Pierś z indyka pokrój w cienkie plasterki, dopraw solą i papryką. Polej kawałki odrobiną oliwy i wymieszaj. Grilluj na patelni grillowej po kilka minut z każdej strony.

Chleb tostowy z tej strony, która będzie przywierać do tostera, posmaruj masłem.

Na toście ułóż ser, cebulę pokrojoną w cienkie plastry, grillowanego indyka. Zamknij go drugą kromką i włóż do tostera.

Rozgrzej tłuszcz na patelni i posadź jajka.

Gotowy tost posmaruj majonezem i połóż na wierzchu jajko sadzone. Posyp posiekanym drobno szczypiorkiem.

Przepis pochodzi z książki "Ugotuj mi tato" Tomasza Jakubiaka i Joanny Jakubiak. Wydawnictwo Edipresse Książki.

Fragment książki

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje