Szybki krem kalafiorowy

Lekka zupa warzywna na lato.

Prosta i sycąca zupa
Prosta i sycąca zupa123RF/PICSEL

Przygotowanie

Warzywa obrać, opłukać. Marchew pokroić w plasterki, cebulę, czosnek, imbir drobno posiekać. Kalafior podzielić na różyczki. W garnku na maśle lekko zeszklić cebulę z imbirem i czosnkiem, wlać bulion, dodać marchewkę i kalafior, gotować aż wszystkie warzywa będą miękkie.

Kilka różyczek kalafiora odłożyć do dekoracji.

Zupę zmiksować, doprawić curry, gałką muszkatołową, solą i pieprzem. Zabielić śmietaną, przelać na talerze i udekorować odłożonymi różyczkami kalafiora.

Zmysłowe smaki: Zupa krem z kalafioraInteria.tv
Świat & Ludzie
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas