Surówka Coleslaw

Coleslaw to prawdopodobnie najpopularniejsza surówka obiadowa świata. Jej siłą jest prostota i idealne połączenie składników, skądinąd nieskomplikowanych oraz łatwo dostępnych.

Często gości na polskich stołach
Często gości na polskich stołach123RF/PICSEL

1. Kapustę kroimy na pół, myjemy, zdejmujemy pierwsze, zewnętrzne liście, pozostałe szatkujemy (można też zetrzeć kapustę na tarce o dużych oczkach).

2. Marchewkę obieramy, myjemy i i ścieramy na tarce o dużych oczkach, cebulę kroimy bardzo drobno, kroimy też natkę.

3. Starte warzywa łączymy w misce, doprawiamy solą i pieprzem. W osobnej miseczce łączymy majonez, ocet, miód (cukier puder) i sok z cytryny. Powstały sos dodajemy do warzyw, mieszamy.

4. Surówkę chłodzimy w lodówce 30-60 min, przed podaniem posypujemy natką pietruszki.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas