​Stek z łaty wołowej

Przepis Sary La Fountain. Składniki na 4-5 porcji.

​Stek z łaty wołowej
​Stek z łaty wołowejmateriały prasowe

Posiekaj cebulę i paprykę, usmaż na oliwie. Dodaj przecier pomidorowy, demi-glace, melasę i kawę. Dodaj rozgniecionego banana. Dodaj pozostałe składniki sosu i wymieszaj.

Zagotuj i zmiksuj blenderem. Gotuj, aż sos zgęstnieje.

Usuń powięzi z łaty. Zmieszaj wszystkie przyprawy i natrzyj mięso z każdej strony.

Smaż na patelni na oleju ze wszystkich stron. Gdy się zrumieni, wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200 st. C na 10 minut.

Pokrusz i wymieszaj sery. Pokrój mięso w plastry. Podawaj z sosem i serem.

Przepis autorstwa Sary La Fountain. Sarę możesz oglądać w serii "Antypody smaków" w poniedziałki o godz. 21:00 i 21:30 na kanale Nat Geo People.

Spaghetti bolognese - wyjątkowy makaron z mięsemInteria Kulinaria
INTERIA.PL/materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas