Siekane kotlety drobiowe

Stanowią ciekawe urozmaicenie obiadu. Co ważne, nie są skomplikowane w przygotowaniu.

Bogactwo różnorodnych dodatków decyduje o ich smaku
Bogactwo różnorodnych dodatków decyduje o ich smaku123RF/PICSEL

1. Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w drobną kostkę. 

2. W drobną kostkę kroimy też papryki, pieczarki, cebulkę. Czosnek rozdrabniamy lub przeciskamy przez praskę. Natkę pietruszki siekamy. Ser ścieramy na tarce.

3. Wszystkie składniki umieszczamy w większej misce, Wbijamy jajka, dodajemy cztery łyżki skrobi ziemniaczanej i dwie łyżki majonezu oraz wszystkie zioła i przyprawy. Mieszamy dokładnie całość. Z masy formujemy niewielkie kotleciki.

4. Na patelni rozgrzewamy olej. Smażymy kotleciki z obu stron na rumiano. Po usmażeniu pozbywamy się nadmiaru tłuszczu przy pomocy ręczników papierowych.

Ilość dodatków można dowolnie modyfikować
Ilość dodatków można dowolnie modyfikować123RF/PICSEL
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas