Sałatka Cezar

Przepis Sary La Fountain. Składniki na 2-4 porcje.

Sałatka Cezar
Sałatka Cezarmateriały prasowe

Pokrój chleb w centymetrową kostkę i praż na złoty kolor w piekarniku rozgrzanym do 200 st. C przez ok 5-7 minut.

Zblenduj majonez z parmezanem, anchois, musztardą, śmietaną i pieprzem. Gdy składniki dobrze się połączą, dopraw solą.

Na patelni rozgrzej odrobinę oleju i smaż filety z kurczaka z obu stron.

Na koniec wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200 st. C na 10-15 minut, żeby doszły.

Pokrój mięso na paski lub w kostkę. W misce zmieszaj sałaty rzymską i fryzyjską, dodaj kurczaka, grzanki i dressing.

Przełóż sałatkę na półmisek i posyp płatkami parmezanu. Skrop sokiem z cytryny i oprósz świeżo zmielonym pieprzem.

Możesz też rozdzielić sałatkę na indywidualne porcje i ułożyć paski kurczaka na górze.

Przepis autorstwa Sary La Fountain. Sarę możesz oglądać w serii "Antypody smaków" w poniedziałki o godz. 21:00 i 21:30 na kanale Nat Geo People.

Sprawdzony przepis na kurczaka zapiekanegoInteria Kulinaria
INTERIA.PL/materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas