Sałata z burakiem i z jajkiem

Taką sałatkę możesz podać na śniadanie do tostów z masłem albo zapiekanek z żółtym serem. Pasuje też do pieczonych mięs i domowych wędlin.

Możesz też dodać do niej kawałki pomarańczy
Możesz też dodać do niej kawałki pomarańczy 123RF/PICSEL

Sałatę umyć, starannie osuszyć, porwać na małe kawałki. Buraki ugotować, odcedzić, schłodzić, obrać ze skóry, pokroić w cieniutkie krążki albo w grubszą kostkę. Cebulę przekroić na pół, zostawić kilka plastrów do dekoracji, resztę drobniutko posiekać. Z jogurtu, cytryny, posiekanego koperku i przypraw przyrządzić aromatyczny sos. Na liściach sałaty rozłożyć buraczki, łódeczki jajek, skropić sosem, posypać koperkiem. Przed podaniem schłodzić.

Twoje Imperium
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas