​Rycerze króla

Przepis Sary La Fountain. Składniki na 6-8 porcji.

​Rycerze króla
​Rycerze królamateriały prasowe

Umieść cukier na patelni i skarmelizuj. Banany potnij wzdłuż na plastry, ułóż je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Kiedy cukier się rozpuści, wlej połowę na banany i poczekaj, aż zastygnie.

Do pozostałego cukru dodaj masło i rum. Rozpuść i wymieszaj. Tak przygotowany krem karmelowy użyjesz do dekoracji.

Chałkę pokrój. Połącz wszystkie składniki mieszanki mlecznej i zanurzaj w niej kromki. Nasączone kawałki chałki upiecz na maśle.

Truskawki odszypułkuj i pokrój  na mniejsze części. Posiekaj orzechy. Podawaj gotowych Rycerzy z truskawkami, nutellą, bitą śmietaną, orzechami i kremem karmelowym.

Przepis autorstwa Sary La Fountain. Sarę możesz oglądać w serii "Antypody smaków" w poniedziałki o godz. 21:00 i 21:30 na kanale Nat Geo People.

Pyszne jagodzianki - prosty przepis na przepyszne drożdżowe bułeczkiInteria Kulinaria
INTERIA.PL/materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas