Rosół z natką pietruszki

Przepis na pyszny domowy rosół.

Najlepsza z zup
Najlepsza z zup123RF/PICSEL

Przygotowanie

Mięso oczyścić, umyć, włożyć do garnka. Zalać zimną wodą (ok. 6-7 szklanek) i zagotować. Gdy na powierzchni zbierze się szara piana, zebrać ją delikatnie i zmniejszyć ogień.

Warzywa obrać, umyć, osuszyć i pokroić na większe kawałki. Cebulę przekroić na pół i podpiec nad ogniem (wbić na widelec i trzymać ostrożnie nad palnikiem gazowym).

Do gotującego się mięsa dodać warzywa i przyprawy. Lekko przykryć pokrywką i gotować ok. 1-2 godziny. Im dłużej rosół będzie dochodzić, tym będzie bardziej aromatyczny. Następnie zupę przecedzić. Podawać z natką.

Pyszny przepis na zupę z ciecierzycąInteria Kulinaria
Twoje Imperium
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas