Risotto z rybą

Delikatne, dobre nawet dla maluszka

Składniki

  • 100 g filetów rybnych
  • 50 g ryżu
  • 50 g włoszczyzny
  • 1 pomidor
  • 2 łyżki zielonego groszku
  • 2 łyżki startego żółtego sera
  • cytryna
  • natka pietruszki
  • 2 łyżki oliwy

Przygotowanie

1. Ryż ugotuj na miękko.

Reklama

2. Warzywa umyj, obierz, ponownie opłucz i zetrzyj na tarce. Z pomidora zdejmij skórkę. Włoszczyznę, pomidora i zielony groszek gotuj w ok. 200 ml wody z oliwą przez ok. 15 minut.

3. Opłukane filety z ryby rozdrobnij i skrop sokiem z cytryny. Następnie włóż je do wywaru jarzynowego i gotuj do miękkości.

4. Do ryby i warzyw dodaj ryż oraz natkę pietruszki i wymieszaj.

5. Zapiekaj risotto w w piekarniku w 200°C przez 30 minut. Na koniec posyp danie tartym serem.

Dowiedz się więcej na temat: risotto | risotto z rybą

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje