Puree z groszku i ryżu

Groszek z ryżem można podać jako samodzielne danie. Ale można też zmiksować składniki, by powstało smaczne puree. Czy zjesz go z kotletem, czy sadzonym jakiem, będzie smakować wyśmienicie.

By zrobić smaczne puree, należy zmiksować ryż z groszkiem.
By zrobić smaczne puree, należy zmiksować ryż z groszkiem.123RF/PICSEL

Składniki:

  • 25 dag zielonego groszku
  • ½ woreczka ugotowanego ryżu
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • koperek
  • sól
  • pieprz
  • czosnek siekany

Sposób przygotowania:

Groszek ugotować w niewielkiej ilości osolonej wody, zmiksować dodając łyżkę oliwy i ugotowany ryż. Doprawić do smaku. Posypać posiekanym koperkiem.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas