Pudding dyniowo-korzenny

Zawarte w tym dyniowym puddingu składniki odżywcze sprawiają, że możesz się nim rozkoszować bez wyrzutów sumienia. Aby zwiększyć jego dobroczynny wpływ na urodę, posyp każdą porcję pierzgą i posiekanymi orzechami włoskimi.

Pudding dyniowo-korzenny
Pudding dyniowo-korzennymateriały prasowe

Przyprawa korzenna à la Eat Pretty - piękna dieta

Dodawaj tę upiększającą przyprawę do smoothie, płatków śniadaniowych, słodkich wypieków i puddingów albo używaj zawsze, gdy masz ochotę na porcję odmładzających składników i jesiennego smaku.

Przygotowanie przyprawy:

Wrzuć cynamon, imbir, goździki, ziele angielskie i gałkę muszkatołową do małej miski i dokładnie wymieszaj. Przełóż do szczelnego pojemnika i przechowuj maksymalnie przez rok.

Przygotowanie puddingu:

W blenderze wysokoobrotowym połącz dynię, banana, mleko migdałowe, siemię lniane, syrop klonowy, przyprawę korzenną, cynamon i wanilię. Blenduj na wysokich obrotach do uzyskania gładkiej konsystencji - przez 60-90 sekund.

Podawaj od razu albo schładzaj przez 30 minut lub dłużej, by uzyskać gęstszą konsystencję.

Przepis pochodzi z książki Jolene Hart "Eat Pretty. Jedz i bądź piękna". Wydawnictwo Znak. Premiera: 11 stycznia 2017

Jolene Hart "Eat Pretty. Jedz i bądź piękna"
Jolene Hart "Eat Pretty. Jedz i bądź piękna"materiały prasowe
Najlepszy przepis na zupę krem z dyniInteria Kulinaria
INTERIA/materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas