Przysmak z ziemniaka

Czas: około 40 minut.

Przysmak z ziemniaka
Przysmak z ziemniaka ©123RF/PICSEL

1. Ziemniaki ugotuj na półmiękko. Gdy przestygną, pokrój je w grubą kostkę. W oddzielnych naczyniach ugotuj brokuły i zielony groszek (w wodzie z dodatkiem soli i cukru) tak, aby pozostały jędrne. Nie przykrywaj garnków - warzywa zachowają wówczas swój piękny, zielony kolor.

2. Jajka roztrzep, przypraw do smaku solą i pieprzem.

3. Na dużej patelni rozpuść masło, wyłóż ziemniaki z brokułami i groszkiem. Zalej roztrzepanymi jajkami. Smaż, aż jajka zetną się, tylko wierzch pozostanie lekko płynny. W trakcie smażenia podważ kilka razy łopatką, żeby jajka spłynęły na dół.

4, Na kilka minut wstaw patelnię do nagrzanego piekarnika pod grill, żeby wierzch się zrumienił. Możesz posypać tartym serem.

Najlepszy przepis na pieczone ziemniakiInteria Kulinaria
Kobieta i życie
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas