Placuszki z miodem i bananami

Na słodkie śniadanie lub kolację

Zjadasz je już wzrokiem
Zjadasz je już wzrokiem123RF/PICSEL

Przygotowanie

Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia, cukrem oraz solą. W osobnym naczyniu wymieszaj jajka z mlekiem i masłem. Następnie dokładnie połącz wszystkie składniki. W tym czasie na rozgrzanej, suchej patelni upraż orzechy. Banany obierz i pokrój w plastry.

Na niewielkiej patelni rozgrzej trochę oleju. Usmaż placki z obu stron na złoty kolor. Układaj je jeden na drugim, każdy polewając miodem i układaj po kilka kawałków banana.

Na ostatnim placku ułóż resztę bananów. Posyp prażonymi orzechami i również polej miodem. Podawaj na ciepło.

Zmysłowe smaki: Śniadaniowe pancakesInteria.tv
Na Żywo
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas