Placuszki z kabaczka i marchwi

Znudziły ci się placki ziemniaczane i racuchy? Koniecznie wypróbuj nasz przepis. Kabaczek połączony z marchewką tworzy jedyny, niepowtarzalny smak.

Placki z kabaczka i marchewki smakują wyjątkowo.
Placki z kabaczka i marchewki smakują wyjątkowo. 123RF/PICSEL

Składniki:

  • 2 ugotowane marchewki, starte na tarce
  • 1 kabaczek, starty na tarce
  • 1  jajko
  • 2 łyżki mąki bezglutenowej
  • cebula
  • sól
  • pieprz
  • czosnek
  • zielona pietruszka
  • olej

Sposób przygotowania:

Kabaczka, marchew, posiekaną i podsmażoną cukinię, przyprawy i zieleninę, wymieszać. Dodać mąkę. Na 15 minut odstawić, aby masa napęczniała. Rozgrzać olej, smażyć na zloty kolor małe placuszki. Podawać ze śmietaną lub ketchupem.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas