Placki szpinakowe z ziemniakami

Nie masz czasu na skomplikowany obiad, a chcesz, żeby smakował wszystkim? Wypróbuj nasz nowy przepis.

Szpinak w takiej postaci będzie smakował dzieciom.
Szpinak w takiej postaci będzie smakował dzieciom. 123RF/PICSEL

Składniki:

  • szklanka ziemniaków puree
  • szklanka ugotowanego i zmiksowanego szpinaku
  • 1 jajko
  • 2 łyżki słodkiej śmietanki
  • sól
  • pieprz
  • czosnek
  • olej
  • 2 łyżki maki kukurydzianej

Sposób przygotowania:

Wszystkie składniki zmiksować, całość doprawić do smaku. Placki smażyć z obu stron. Podawać z jogurtem.

Domowe chipsy - z cukinii!Interia Kulinaria
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas