Pikantne żeberka

Żeberka z miodem.

Doskonałe danie
Doskonałe danie123RF/PICSEL

Przygotowanie

Żeberka oczyść i włóż do posolonej wrzącej wody. Gotuj przez 15 minut. Potem wyjmij je, osusz i poczekaj, aż wystygną.

W misce wymieszaj obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekaną papryczkę chili, sos barbecue, miód i sos słodko-kwaśny. ll Żeberka posmaruj marynatą i odstaw na noc w chłodne miejsce.

Następnie włóż żeberka do brytfanny. Podlej małą ilością wody i wstaw do piekarnika. Piecz w temperaturze 190°C, aż mięso będzie miękkie. Podczas pieczenia smaruj je od czasu do czasu resztą marynaty.

Podawaj z frytkami i surówką.

Żeberka BBQ - klasyczny przepis na pieczone żeberkaInteria Kulinaria
Na Żywo
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas