Pieczony kurczak z warzywami korzeniowymi

Przepis stworzony specjalnie dla dzieci przez ekspertów kampanii Beko Jedz jak Mistrz.

Pieczony kurczak z warzywami korzeniowymi
Pieczony kurczak z warzywami korzeniowymimateriały prasowe

Sposób przygotowania:

Rozgrzej piekarnik do 200°C.

Pokrój w kostkę ziemniaki i gotuj przez 5 minut z 1 g soli, a następnie odcedź.

W dużej misce zmieszaj oliwę z oliwek, sól, zmiażdżony czosnek, cebulę, marchewkę, por, ziemniaki i świeży tymianek.

Połóż udka z kurczaka na wierzchu zmieszanych warzyw i piecz przez 45 minut, aż kurczak będzie chrupiący.

Wyjmij mięso z piekarnika i odstaw na 5 minut.

Szybki sposób na pieczonego kurczaka na butelceInteria Kulinaria
INTERIA.PL/materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas