Pieczona młoda kapusta

Świetny patent, gdy niespodziewanie wpadają do ciebie znajomi, którzy nie jedzą mięsa. Kapusta pieczona w sosie z dodatkiem sera zasmakuje każdemu.

Pieczona młoda kapusta to pyszna przekąska na każdą okazję
Pieczona młoda kapusta to pyszna przekąska na każdą okazję123RF/PICSEL

Kapustę krój w grube plastry jak bochenek chleba.

Wymieszaj olej, ocet i przyprawy. Ser zetrzyj na drobnej tarce.

Piekarnik rozgrzej do 180 stopni, na silikonowej podkładce lub papierze ułóż kawałki kapusty i każdy polej przygotowanym wcześniej sosem. U góry posyp żółtym serem. Zapiekaj kwadrans.

***

Zobacz także:

"Ewa gotuje": Lody kokosowe na ananasiePolsat
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas