Pieczona Alaska

Przepis Sary La Fountain. Na 4-8 porcji.

Pieczona Alaska
Pieczona Alaskamateriały prasowe

Gotowy biszkopt posmaruj dżemem. Posyp białą czekoladą. Na bazę z biszkoptu nałóż lody, możesz po wierzchu też posypać czekoladą. Wstaw do zamrażalnika.

Ubij białka, dodaj cukier i nadal ubijaj na sztywną pianę (po odwróceniu miski, masa nie wypada).

Łyżką wmieszaj cukier puder.

Nałóż pianę na biszkopt z lodami. Przypiecz małym palnikiem lub wstaw na 5 minut do piekarnika rozgrzanego do 250 st. C. Podawaj natychmiast.

Przepis autorstwa Sary La Fountain. Sarę możesz oglądać w serii "Antypody smaków" w poniedziałki o godz. 21:00 i 21:30 na kanale Nat Geo People.

INTERIA.PL/materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas