​Pieczeń z mięsa mielonego

Przepis Sary La Fountain - na 5-6 porcji.

Pieczeń z mięsa mielonego
Pieczeń z mięsa mielonegomateriały prasowe

Posiekaj rozmaryn i utrzyj chrzan.

W misce połącz wszystkie składniki oprócz bekonu. Przełóż mieszankę na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i uformuj w bochenek. Zawiń w paski bekonu.

Piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 st. C przez 40 minut. Zwiększ temperaturę do 240 st. C i piecz jeszcze 15-20 minut.

Propozycja podania: podawaj pieczeń z brukselką i puree ziemniaczanym.

Przepis autorstwa Sary La Fountain. Sarę możesz oglądać w serii "Antypody smaków" w poniedziałki o godz. 21:00 i 21:30 na kanale Nat Geo People.

Sos barbecue - idealna propozycja do dań BBQInteria Kulinaria
INTERIA.PL/materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas