Obiady za grosik

Są dania obiadowe łatwe w przygotowaniu, które smakują wszystkim, a ich porcja kosztuje symboliczną złotówkę.

Śląska wodzionka

Reklama

Do jej przygotowania potrzebujemy zaledwie kilku kromek czerstwego chleba, rozgniecionego ząbka czosnku, łyżeczki masła, które zalewamy na talerzu gorącą wodą i przyprawiamy solą i pieprzem.

Kotlety z mortadeli

Wystarczy, że pokroimy mortadelę na plasterki, będziemy panierować jajku i bułce tartej i usmażymy na złoty kolor na rozgrzanym tłuszczu.

Makaron z jogurtem

Gotujemy makaron w lekko osolonej wodzie, na talerzu mieszamy z dowolnym owocowym jogurtem, można dołożyć też świeże truskawki.

Kotlety z kalafiora

Ugotowany do miękkości kalafior rozgniatamy w miseczce, dodajemy trzy jajka, pięć łyżek mąki, koperek, sól i pieprz. Całość mieszamy i smażymy z obu stron.

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje