Obiady za grosik

Są dania obiadowe łatwe w przygotowaniu, które smakują wszystkim, a ich porcja kosztuje naprawdę niewiele.

Sycący obiad nie musi dużo kosztować
Sycący obiad nie musi dużo kosztować123RF/PICSEL

Śląska wodzionka

Do jej przygotowania potrzebujemy zaledwie kilku kromek czerstwego chleba, rozgniecionego ząbka czosnku, łyżeczki masła, które zalewamy na talerzu gorącą wodą i przyprawiamy solą i pieprzem.

Kotlety z mortadeli

Wystarczy, że pokroimy mortadelę na plasterki, będziemy panierować jajku i bułce tartej i usmażymy na złoty kolor na rozgrzanym tłuszczu.

Makaron z jogurtem

Gotujemy makaron w lekko osolonej wodzie, na talerzu mieszamy z dowolnym owocowym jogurtem, można dołożyć też świeże truskawki.

Kotlety z kalafiora

Ugotowany do miękkości kalafior rozgniatamy w miseczce, dodajemy trzy jajka, pięć łyżek mąki, koperek, sól i pieprz. Całość mieszamy i smażymy z obu stron.

Jak zrobić racuchy z jabłkami?Interia Kulinaria
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas