Naleśniki z szynką po trzecim roku

Naleśniki nie muszą być podane na słodko. Dziś zrobimy je z szynką.

Smakują doskonale
Smakują doskonale 123RF/PICSEL

1. Jajko dokładnie umyj i sparz wrzątkiem. Następnie wbij je do kubka, połącz z mlekiem, mąką oraz solą i wymieszaj.

2. Łyżką wylewaj ciasto na patelnię i smaż naleśniki.

3. Marchewkę umyj, obierz i ugotuj. Pokrój w kostkę.

4. Cebulę opłucz, obierz, posiekaj i lekko podsmaż.

5. Szynkę pokrój w kostkę, wymieszaj z warzywami, natką i zielonym groszkiem.

6. Dodaj śmietanę z małą ilością mąki i całość zagotuj.

7. Farsz kładź na naleśniki i zwijaj je w ruloniki.

Przepis na naleśniki z seremInteria Kulinaria
Mam dziecko
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas