Naleśniki z dżemem

Taki przysmak warto zaserwować na kolację lub podwieczorek malcowi uczulonemu na gluten. Zamiast dżemu możesz użyć musu ze świeżych owoców, np, jabłek, gruszek, moreli.

Dzieci uwielbiają naleśniki.
Dzieci uwielbiają naleśniki. 123RF/PICSEL

Składniki:

● szklanka mąki bezglutenowej

● szklanka mąki gryczanej

● łyżeczka cukru

● 3 łyżki oleju

● 2 jajka

● 3 szklanki wody

● szczypta soli

Sposób przygotowania:

Oba rodzaje mąki wsyp do naczynia. Dodaj cukier, sól, olej, jajka i wodę. Ciasto dokładnie zmiksuj. Jeżeli będzie zbyt gęste, dodaj niewielką ilość wody. Usmaż naleśniki, a gdy trochę przestygną, przełóż je dżemem owocowym. Źródło: bezgluten.pl

Mam dziecko
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas