Mazurek z czekoladą

Prezentujemy przepis na pysznego mazurka z czekoladą!

Ciasto można podawać dzieciom które ukończyły 2. rok życia.

Reklama

Składniki:

● 30 dag mąki pszennej

● 20 dag masła

● 10 dag cukru pudru

● 15 dag cukru

● 2 jaja

● 1 tabliczka czekolady

● 1/2 szklanki wody

● rodzynki

● płatki migdałowe

Sposób przygotowania:

1. Mąkę posiekaj z zimnym masłem. Dodaj cukier puder i żółtka, a potem zagnieć ciasto. Rozwałkuj je tak, aby miało kształt prostokąta o grubości 1 cm.
2. Placek ułóż na blasze (brzegi posmaruj białkiem jaja). Upiecz na złoto w temperaturze 180ºC.
3. Cukier zagotuj z wodą i mieszaj, aż powstanie gęsta masa. Przestudź ją i połącz z roztopioną czekoladą.
4. Wylej masę na ciasto. Ozdób je bakaliami.

Smacznego!

Więcej wielkanocnych przepisów na www.wielkanoc.smaker.pl 

Dowiedz się więcej na temat: mazurek | ciasto | przepisy | dziecko | czekolada | Mazurek z czekoladą

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje