​Makaron z brokułami i pomidorem

Wiosna zbliża się do nas wielkimi krokami, niebawem świeże warzywa będą królować na naszych stołach.

Póki jednak nie jest to możliwe, możemy poczuć cieple klimaty przygotowując sobie pyszne danie z makaronem, brokułem i pomidorami.

Składniki:

Reklama

- Makaron świderki - 250g

- Pomidory - 4 szt.

-  Brokuł - 1 szt.

- Cebula - 1 szt.

- Czosnek - 2 ząbki

- Oliwa z oliwek - 2 łyżki

- Oregano, bazylia, pieprz, sól


Sposób przygotowania

1.      Makaron świderki gotujemy, a następnie hartujemy w zimnej wodzie. W międzyczasie gotujemy również brokuł

2.      Pomidory należy sparzyć, ściągnąć skórkę i pokroić

3.      Ostudzone wcześniej brokuły również kroimy na kawałki, a cebulę szatkujemy

4.      Na patelni z oliwą podsmażamy cebulę z czosnkiem, a następnie dodajemy pomidory i brokuły

5.      Całość doprawiamy do smaku

6.      Ugotowany makaron świderki mieszkamy dokładnie z warzywami i gotowe

SMACZNEGO!



INTERIA.PL/materiały prasowe

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje