Kulki z gotowanych ziemniaków

Ziemniaczane kulki robi się naprawdę łatwo. Najszybciej znikają z talerzy dzieci - sami sprawdźcie.

Ziemniaczane kulki możesz podawać solo, albo jako dodatek do mięs.
Ziemniaczane kulki możesz podawać solo, albo jako dodatek do mięs. 123RF/PICSEL

Składniki:

  • 3 szklanki ugotowanych sypkich ziemniaków
  • 1 jajko
  • 3 łyżki mąki ziemniaczanej
  • sól
  • pieprz
  • majeranek
  • bezglutenowa bułka tarta
  • olej

Sposób przygotowania:

Ziemniaki zmiksować, dodać jajko, sól, pieprz i 3 łyżki mąki ziemniaczanej. Wymieszać z majerankiem. Formować kulki i gotować w osolonej wodzie. Podawać jako samodzielne danie np. ze skwarkami lub jako dodatek do mięs.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas