Kluski ziemniaczane z serem

Prezentujemy pomysł na pyszne danie z ziemniaków w wersji bezglutenowej. Koniecznie wypróbuj nasz przepis!

Kluski ziemniaczane
Kluski ziemniaczane123RF/PICSEL

Składniki:

  • 1/2 kg ugotowanych ziemniaków,
  • łyżka bezglutenowej bułki tartej,
  • sól,
  • żółtko,
  • małe jajko,
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej,
  • mąka bezglutenowa,
  • ½ szklanki białego sera


Sposób przygotowania: 

Ziemniaki zmiksować, dodać jajko, żółtko, sól do smaku, ser, bezglutenową bułkę tartą, mąkę ziemniaczaną i mąkę bezglutenową / jeśli trzeba/. Wszystko wyrobić na jednolitą masę. Z masy można toczyć okrągłe kluseczki i robić palcem wgłębienie w środku.  Zagotować wodę, wrzucać na wrzątek, ostrożnie gotować 2 minuty. Podawać polane sosem lub masłem.

Przepis na pierogi leniweInteria Kulinaria
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas