Klopsiki z łososia

Po 9. miesiącu możesz podać swojemu maluszkowi takie oto klopsiki.

Klopsiki z łososia pysznie smakują
Klopsiki z łososia pysznie smakują 123RF/PICSEL

Składniki:

  • 100 g fileta z łososia
  • mała marchewka
  • jajko
  • kromka czerstwej bułki
  • 2 łyżki mleka
  • 2 łyżeczki bułki tartej
  • koperek
  • natka pietruszki
  • 1-2 łyżeczki masła Klopsiki z łososia

Przygotowanie:

1. Marchewkę obierz, umyj i ugotuj.

2. Czerstwą bułkę namocz w mleku, a potem odciśnij.

3. Surową rybę, marchewkę i bułkę zmiel w maszynce.

4. Do masy dodaj jajko, połowę bułki tartej oraz drobno pokrojoną natkę pietruszki i koperek. Potem wszystko dokładnie wyrób.

5. Formuj małe pulpety, obtaczaj je w tartej bułce i wkładaj do wrzącej wody, w której wcześniej rozpuściłaś masło. Klopsiki gotuj około 15 minut.

Mam dziecko
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas