Klopsiki cielęce

Wypróbuj nowe przepisy dla najmłodszych opracowane przez dietetyka Małgorzatę Strucińską. Gorąco polecamy!

Składniki:

● 50 g cielęciny

Reklama

● 1/2 jajka

● 1 łyżeczka kaszki kukurydzianej

● 1 gotowana marchewka

● 1 mały pomidor

● 1 pietruszka

● 1/2 łyżeczki koperku

Przygotowanie:

1. Mięso starannie umyj pod bieżącą wodą i zmiel.

2. Jajko dokładnie umyj w gorącej wodzie i sparz wrzątkiem.

3. Do zmielonego mięsa dodaj pół jajka, kaszkę kukurydzianą i posiekany koperek, wyrób masę i uformuj z niej małe klopsiki.

4. Z pomidora zdejmij skórkę, jarzyny umyj pod bieżącą wodą, obierz, opłucz i pokrój w drobną kostkę.

5. Warzywa włóż do gorącej wody i gotuj razem z klopsikami aż do miękkości.

Przepis polecamy dla dzieci powyżej 10 miesiąca życia.

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje