Klopsiki cielęce

Niezwykle delikatne.

Składniki

  • 50 g cielęciny
  • 1/2 jajka
  • 1 łyżeczka kaszki kukurydzianej
  • 1 gotowana marchewka
  • 1 mały pomidor
  • 1 pietruszka
  • 1/2 łyżeczki koperku

Przygotowanie

1. Mięso starannie umyj pod bieżącą wodą i zmiel.

Reklama

2. Jajko dokładnie umyj w gorącej wodzie i sparz wrzątkiem.

3. Do zmielonego mięsa dodaj pół jajka, kaszkę kukurydzianą i posiekany koperek, wyrób masę i uformuj z niej małe klopsiki.

4. Z pomidora zdejmij skórkę, jarzyny umyj pod bieżącą wodą, obierz, opłucz i pokrój w drobną kostkę.

5. Warzywa włóż do gorącej wody i gotuj razem z klopsikami aż do miękkości.

Dowiedz się więcej na temat: klopsiki cielęce

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje