Klopsiki cielęce

Niezwykle delikatne.

Dobre także dla maluszka
Dobre także dla maluszka123RF/PICSEL

Przygotowanie

1. Mięso starannie umyj pod bieżącą wodą i zmiel.

2. Jajko dokładnie umyj w gorącej wodzie i sparz wrzątkiem.

3. Do zmielonego mięsa dodaj pół jajka, kaszkę kukurydzianą i posiekany koperek, wyrób masę i uformuj z niej małe klopsiki.

4. Z pomidora zdejmij skórkę, jarzyny umyj pod bieżącą wodą, obierz, opłucz i pokrój w drobną kostkę.

5. Warzywa włóż do gorącej wody i gotuj razem z klopsikami aż do miękkości.

Zmysłowe smaki: Klopsiki z indyka w sosie koperkowymInteria.tv
Mam dziecko
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas