Kisiel malinowy

Kisiel to deser nieco zapomniany. A przecież smakuje wyśmienicie i zawiera mało kalorii. Przygotowany przez nas jest dużo zdrowszy, niż z torebki i nie ma w nim konserwantów.

Domowy kisiel smakuje lepiej, niż ten zrobiony z torebki.
Domowy kisiel smakuje lepiej, niż ten zrobiony z torebki. 123RF/PICSEL

Składniki:

  • szklanka świeżych malin
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 2 łyżki cukru

Sposób przygotowania:

Maliny zagotowujemy na małym ogniu z cukrem, pod koniec gotowania dodajemy mąkę ziemniaczaną rozpuszczoną w ½ szklanki wody. Gdy zgęstnieje, odstawiamy i od razu wlewamy do salaterek.

Dekorujemy świeżymi owocami.

Mam dziecko
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas