Kanapki z hummusem z bobu

Wykorzystajmy sezon na bób. Oto przepis na pyszny hummus.

Takie kanapki smakują doskonale
Takie kanapki smakują doskonale 123RF/PICSEL

Przygotowanie:

Bób płuczemy i wrzucamy do wrzącej wody. Gotujemy przez ok. 5 minut aż będzie miękki. Bób odcedzamy, lekko schładzamy, obieramy z łupinek i przekładamy do blendera. Dodajemy pastę tahini, obrany czosnek, listki mięty, sok z cytryny, wodę.

Blendujemy na gładką masę i doprawiamy solą, pieprzem i ostrą papryką. Dekorujemy ziarenkami czarnego sezamu. Podajemy z kromkami Chleba tostowego pełnoziarnistego Dan Cake (kromki chleba możemy podpiec wcześniej w tosterze lub piekarniku).

Zmysłowe smaki: Hummus z bobu Interia.tv
INTERIA.PL/materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas