Jak przyrządzić domową lemoniadę odchudzającą?

Przyrządzona na bazie zielonej herbaty lemoniada pozwoli ci nie tylko skutecznie pozbyć się zbędnych kilogramów, ale jednocześnie zdrowo urozmaici twoją dietę oraz zagwarantuje pyszny i orzeźwiający smak. Co więcej, jest bardzo prosta w przygotowaniu. Potrzebne będą ci zaledwie cztery składniki: zielona herbata, cytryna, miód oraz cynamon. <b> Zielona herbata </b> Zielona herbata - jak wynika z przeprowadzonych badań - zawiera przeciwutleniacze, które pomagają skutecznie spalić tłuszcz i tym samym pozbyć się zbędnych kilogramów oraz utrzymują prawidłowe tempo metabolizmu. Ponadto poprawia wrażliwość na insulinę, co jest szczególnie ważne w przypadku osób cierpiących z powodu cukrzycy.

article cover
&copy;123RF/PICSEL

Cytryna

&copy;123RF/PICSEL

Badania opublikowane przez naukowców dowodzą, że polifenole zawarte w cytrynie pomagają stymulować organizm do szybszego spalania tłuszczu.

Miód

Miód - dzięki swoim właściwościom - pomaga kontrolować apetyt i utrzymywać prawidłową masę ciała. Z badań przeprowadzonych przez naukowców wynika, że regularne jedzenie go w zastępstwie cukru bezpośrednio przyczynia się do zmniejszenia ilości tłuszczu.

Cynamon

&copy;123RF/PICSEL

Aby uzyskać jeszcze leszcze rezultaty podczas odchudzania, należy sięgnąć po cynamon, który również odgrywa kluczową rolę w spalaniu tłuszczu. Ekstrakt z niego poprawia też wytrzymałość organizmu u regularnie gimnastykujących się osób, zwiększając ich masę mięśniową.

Składniki potrzebne do przygotowania dietetycznej lemoniady:

- 2 szklanki wody

- 1 torebka zielonej herbaty

- 2-3 łyżeczki miodu

- skórka i sok z 1 cytryny

- połowa laski cynamonu

Sposób przygotowania:

&copy;123RF/PICSEL

Wlej do garnka dwie szklanki wody, a następnie zagotuj ją, dodając jednocześnie skórkę z jednej, dokładnie umytej cytryny. Wsyp też cynamon, przykryj garnuszek pokrywką i doprowadzić wodę do wrzenia. Następnie zanurz w niej torebkę z zieloną herbatą i zaparzaj przez około 3 minuty, a potem odstaw na bok do wystygnięcia. Gdy herbata jest już zimna, można ją śmiało przecedzić, używając sitka i wcisnąć do niej sok z jednej cytryny. Kolejny krok to dodanie dwóch łyżeczek miodu i dokładne wymieszanie całości. Do gotowego już napoju można dodać kilka kostek lodu. Smacznego!

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas