Jadłeś kiedyś wodziankę? Wypróbuj przepis Ewy Wachowicz - fantastyczna zupa

Ja często wykorzystuję też czerstwe pieczywo do przygotowania zupy - wodzianki - mówi Ewa Wachowicz. Oto przepis.

Ewa Wachowicz - przepis na wodziankę
Ewa Wachowicz - przepis na wodziankęmateriał partnera

Składniki:

  • 2 kromki czerstwego chleba
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka smalcu ze skwarkami
  • gorąca woda
  • sól
  • pieprz
  • koperek do dekoracji
Ewa Wachowicz - przepis na wodziankę
Ewa Wachowicz - przepis na wodziankęmateriał partnera

Przygotowanie: 

  1. Chleb pokroić w kostkę, wrzucić do głębokiego talerza. 
  2. Dodać posiekany czosnek oraz smalec. 
  3. Zalać wrzątkiem. 
  4. Udekorować posiekanym koperkiem i od razu podawać.
"Żony Warszawy. Historie prawdziwsze": Anna SzubierajskaINTERIA.PL
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas