Frytki z batatów

Niezwykłe połączenie smaków może odmienić twój obiad.

Składniki na cztery porcje

  • 2 duże bataty lub 4 mniejsze
  • oliwa z oliwek
  • sól
  • rozmaryn

Przygotowanie

Bataty obierz, umyj i pokrój w kształt frytek. Przełóż do miski, dodaj oliwę z oliwek, sól i świeży rozmaryn. Dokładnie wymieszaj. Przełóż na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 st. na ok. 20-30 minut. Zamiast z tradycyjnym keczupem możesz podawać je, np. z masłem orzechowym. Najlepiej smakują ze szklanką 100 proc. soku wieloowocowego.

INTERIA.PL/materiały prasowe
Dowiedz się więcej na temat: bataty

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje