Frykadelki z twarogiem

Oto przepis na nietypowe danie. Zrób frykadelki z twarogiem a zachwycisz całą rodzinę!

Smakują doskonale
Smakują doskonale 123RF/PICSEL

Mieszanka warzywna:

Cebulę i czosnek obrać. Cebulę drobniutko posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę. Natkę pietruszki posiekać. Mielone mięso włożyć do miski. Posolić, doprawić pieprzem. Dołożyć czosnek, cebulę i natkę. Dobrze wymiesić. Wmieszać twaróg i jajo. Jeśli mieszanka wydaje się zbyt rzadka, zagęścić ją niewielką ilością bułki tartej. Z masy mięsnej formować nieduże kotleciki (żeby ułatwić sobie pracę, zwilżmy dłonie) i na rozgrzanym oleju powoli smażyć z obu stron na złoto. Cebulę obrać i pokroić w talarki. Cukinię, marchew i paprykę oczyścić, drobno pokroić. Na patelni rozgrzać oliwę i zeszklić na niej cebulę. Dołożyć marchew z papryką i podsmażyć. Na koniec dołożyć cukinię i krótko razem podsmażyć. Warzywa doprawić solą i pieprzem. Kiedy nieco zmiękną (muszą jednak pozostać al dente - lekko chrupiące), zdjąć z ognia. Serwować z frykadelkami i ryżem. 

Genialny sposób na mięso mielone - warzywne kotletyInteria Kulinaria
Życie na Gorąco
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas