Domowy rosół

Zrobić dobry, domowy rosół to sztuka. Wykorzystaj nasz przepis a na pewno ci się uda!

Domowy rosół
Domowy rosół 123RF/PICSEL

Mięso oczyścić, umyć, włożyć do garnka. Zalać zimną wodą (ok. 6-7 szklanek) i zagotować. Gdy na powierzchni zbierze się szara piana, zebrać ją delikatnie i zmniejszyć ogień. Warzywa obrać, umyć, osuszyć i pokroić na większe kawałki. Cebulę przekroić na pół i podpiec nad ogniem (wbić na widelec i trzymać ostrożnie nad palnikiem gazowym). Do gotującego się mięsa dodać warzywa i przyprawy. Lekko przykryć pokrywką i gotować ok. 1-2 godziny. Im dłużej rosół będzie dochodzić, tym będzie bardziej aromatyczny. Następnie zupę przecedzić. Podawać z natką.

Przepis na zupę gulaszowąInteria Kulinaria
Twoje Imperium
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas