​Czekoladowe ciastka z lodami

Przepis Sary La Fountain. Składniki na 4-6 porcji.

​Czekoladowe ciastka z lodami
​Czekoladowe ciastka z lodamimateriały prasowe

Przygotowanie:

Utrzyj masło z cukrem do kremowej konsystencji. Dodaj jajka i wanilię.

Zmieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia i dodaj do masy.

Posiekaj czekoladę, orzechy i wmieszaj do ciasta.

Łyżką nakładaj porcje ciasta na wyłożoną papierem do pieczenia blachę. Piecz w 180 st. C przez 15- 20 minut.

Podawaj z lodami waniliowymi.

Przepis autorstwa Sary La Fountain. Sarę możesz oglądać w serii "Antypody smaków" w poniedziałki o godz. 21:00 i 21:30 na kanale Nat Geo People.

Bułeczki cynamonowe - szwedzkie kanelbulle - cinnamon rollsInteria Kulinaria
INTERIA.PL/materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas