Crumble z jabłkami i bananami
Przygotuj z ulubionych jabłek.
Crumble z jabłkami zachwyca smakiem123RF/PICSEL
1. Jabłka umyj, wytrzyj, obierz ze skórki, wytnij gniazda nasienne, miąższ pokrój w kostkę. Banany obierz, pokrój w plasterki. Zadaniem dziecka będzie wymieszać owoce z brązowym cukrem i płatkami migdałowymi.
2. Do miski przesiej mąkę. Dodaj masło kawałki masła. Wsyp cukier i cukier waniliowy oraz mielone migdały. Wymieszaj mikserem, a potem zagnieć. Pozwól dziecku uformować kulę. Natłuść 4 foremki.
3. Niech maluch na spodach foremek rozłoży owoce. Zetrzyj na nie przygotowane ciasto. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 st. Piecz przez ok. 30 minut. Przed podaniem ew. posyp cukrem pudrem.
Szybkie i pyszne ciasto z kruszonkąInteria Kulinaria