Ciasteczka z galaretką

Wyglądają pięknie i smakują wyśmienicie. Ciasteczka z galaretką, to ulubiony deser dzieci. Możesz je zrobić na biszkoptach, lub bezglutenowym, biszkoptowym spodzie - jeśli dodasz odrobinę kakao będzie brązowy.

Ciasteczka za którymi przepadają dzieci.
Ciasteczka za którymi przepadają dzieci. 123RF/PICSEL

Składniki:

  • biszkopciki bezglutenowe
  • 10 dkg mielonych migdałów
  • galaretka owocowa
  • czekolada mleczna
  • czekolada gorzka
  • konfitury malinowe

Sposób przygotowania:

Galaretkę rozpuścić w 1/2 ilości wody podanej na opakowaniu. Ciepła galaretkę przelać do foliowego woreczka, który należy umieścić w wysokim wąskim kieliszku, o kształcie walca. Włożyć do lodówki, aby galaretka dobrze zastygła.

Biszkopciki smarować cienko konfiturą. Zastygłą galaretkę kroić na talarki o wielkości mniejszej, niż obwód biszkopcika, układać na ciastku z konfiturą. Wszystkie ciasteczka układać na tacy, stopić czekoladę mleczną.

Wlać ją do woreczka, dziurawiąc lekko jeden jego koniec, wyciskać czekoladę, tworząc dowolny wzór na ciasteczkach. To samo zrobić w czekolada gorzka i również ozdobić ciasteczka. Na koniec posypać je siekanymi migdałami. Wstawić do lodówki.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas