Chłodnik jabłkowy

Kto powiedział, że zupa musi być z warzyw? Na upały polecamy pyszny chłodnik jabłkowy. Robi się go szybko i bez wysiłku, a smakuje wyśmienicie.

Chłodnik jabłkowy znakomicie gasi pragnienie.
Chłodnik jabłkowy znakomicie gasi pragnienie. 123RF/PICSEL

Składniki:

  • 1 szklanka jogurtu z żywymi kulturami bakterii
  • 2 jabłka (upieczone lub uduszone w odrobinie wody, z dodatkiem goździków)
  • cukier
  • cukier waniliowy do smaku
  • cynamon
  • ryż dmuchany
  • słodka śmietanka

Sposób przygotowania:

Jogurt zmiksować z jabłkami, cukrem, cukrem waniliowym i odrobioną cynamonu. Doprawić śmietanką. Chłodnik podawać z ryżem dmuchanym.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas