Chleb kukurydziany z morelami

Sprawdź nasz sprawdzony przepis na chleb kukurydziany, który świetnie sprawdza się w diecie bezglutenowej.

Chleb kukurydziany z morelami
Chleb kukurydziany z morelami123RF/PICSEL

Składniki:

  • 4 szklanki mąki kukurydzianej,
  • 1 szklanka mąki gryczanej,
  • 2 łyżki cukru,
  • 3 łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia,
  • Sól,
  • 2 jajka,
  • 1 szklanka mleka,

2 łyżki roztopionej margaryny,

  • 5 suszonych moreli,
  • Sposób przygotowania:

    Mąkę należy wymieszać z cukrem, proszkiem do pieczenia. Jajka ubić mikserem, dodać do mąki, wymieszać, delikatnie dodać mleko, roztopioną margarynę i cukier. Morele pokroić na drobniutkie paseczki i wymieszać bardzo szybko z całością masy. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia, wylać ciasto i piec w temperaturze 180 stopni C przez 20 minut.

    INTERIA.PL
    Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
    Dołącz do nas