Burgery mięsno-warzywne

Zamiast sałaty użyjmy roszponki.

Trudno się im oprzeć
Trudno się im oprzeć123RF/PICSEL

Przygotowanie

1. Kapustę cienko szatkujemy. Skrapiamy octem, dodajemy cukier i ugniatamy rękami kilka minut.

2. Umyte pomidory i obrany ogórek kroimy w cienkie plastry. Sałatę lodową rwiemy na mniejsze kawałki. Obraną cebulę dość grubo siekamy.

3. Obrany czosnek przepuszczamy przez praskę, dodajemy do jogurtu, doprawiamy pieprzem, chili i solą, krótko mieszamy.

4. Indyka płuczemy pod bieżącą wodą, osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy w paski.

5. Na rozgrzanym oleju podsmażamy cebulę. Dodajemy mięso, doprawiamy pieprzem i solą, smażymy, aż przybierze ciemnozłoty kolor, studzimy.

6. Bułki przekrawamy na pół, nie docinając do końca, by połówki trzymały się razem, i podpiekamy 3-5 minut w 160ºC. Wypełniamy mięsem, warzywami, sosem, posypujemy pietruszką i od razu podajemy.

Zmysłowe smaki: Wegetariańskie burgeryInteria.tv
Rewia
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas